top of page
  • תמונת הסופר/תירון ג

גנבו אותי! כך תמצאו ספק סיני אמין ותוכלו לישון בשקט

עודכן: 11 בדצמ׳ 2018

מציאת ספק אמין זה לא עניין של מה בכך. כולכם יודעים זאת, בין אם אתם חדשים בתחום היבוא ובין אם בעלי ותק רב- האימרה הכי מוכרת בענף היבוא מסין הוא שאם עוד לא גנבו אותך תתכונן להיכנס לסטטיסטיקה.


בואו ננסה להתחיל מההתחלה. למה זה בכלל קורה בעצם? בעשור וחצי האחרונים חווה סין עליה מדהימה בקצב היצוא לכל רחבי העולם. הסינים הנחשבים היום היצואנים הגדולים בעולם כבר כמעט עשור ומשאירים מאחורה את מיטב המעצמות כדוגמאת ארה"ב או האיחוד האירופאי בפער ניכר, הבינו שלמכור מסין החוצה זה לא דבר כל כך קשה. בן לילה, צצו מאות אלפי "מפעלים" חדשים שכל מטרתם היא לקחת לכם את המט"ח ולהיעלם. אז נכון, אי אפשר ואף אסור להכליל, ישנם המון ספקים סינים אמינים וראויים וישרים מאוד והמיעוט אינו מעיד על הכלל. אך עם זאת, התופעה הלכה וגדלה בשנים האחרונות ואף החליפה פנים והשתכללה, הפוסט הזה ככל הנראה קצר מהלכיל את כל פירוט שיטות ההונאה הסיניות שלמדו יבואנים בכל העולם וגם לא מעט ישראלים על בשרם, אך לפחות ננסה לתת כמה טיפים פשוטים לכאורה אך כאלו שיכולים אולי להציל לכם את חשבון הבנק.



איך אוכל לסמוך על ספק סיני שאיני מכיר?

ובכן, התשובה לכך רחוקה מלהיות מושלמת, האם תוכל לסמוך על הספק הסיני שלך - זה רק הזמן יכול להגיד אך תוכל להשתמש בכמה פעולות פשוטות כדי לראות במי מדובר.


1. נסה לקבל כמה שיותר פרטים על היצרן מכמה מקורות שונים:

בין אם מדובר בהמלצה או ספק שמצאת ברשת, נסה לבדוק כמה שיותר פרטים על המפעל ולאחר שתאסוף את אותם פרטים, נסה "לאמת" אותם עימו בדרך עקיפה בצורת שאלות שונות ו"תחקיר" קל. אם הספק מתחיל לגמגם - התחל לדאוג.


2. קבע עימו פגישה בסין:

על אף ששיטה זו לא תמיד עובדת כיוון שהרבה יבואנים נפלו לתרמית של סינים שפגשו אותם בסין ב"מפעל" שהסתבר בדיעבד כי כלל לא היה שייך להם ונעלמו בין לילה, אך עם זאת ל"אפקט הפגישה" יש ערך עליון במציאת ספק ובעיקר בבואך לבחון את התגובה והנכונות של היצרן הסיני לקיים אותה.


3. הפיתיון במחיר:

אחת מנורות האזהרה הגדולות ביותר שלומדים יבואנים להעריך עם הזמן היא פיתיון המחיר, זו אחת השיטות המוכרות ביותר של הנוכל הסיני להפלת דגים ברשת. אם המחיר שקיבלת טוב מידי או טוב משמעותית מכל שאר ההצעות - היזהר ובדוק אם אתה מקבל באמת את מה שביקשת (אם בכלל).


4. תנאי התשלום:

טיפ זה הוא די מובן מאליו אבל החלטתי להזכיר אותו כי אנשים נופלים בו חדשות לבקרים. אם הספק שלך מתעקש על תנאי תשלום "מוזרים" או דרך תשלום אלקטרוני פחות מוכר - צריכה להידלק לך נורה. *אוסיף ואדגיש כי במעשי ההונאה הסינים המתוחכמים קיום, לנוכלים יש חשבונות בנק מסודרים להימלטות, כך שגם כאן אין 100% גם לאחר שקיבלתם חשבון בנק תקין לחלוטין.


5. השיטה הבטוחה:

השיטה הבטוחה למציאת ספק בסין ללא סיכון היא איך לא - עבודה עם חברה ישראלית המתמחה באיתור ספקים סיניים. אין ספק שזו השיטה הקלה, הבטוחה ואף האפקטיבית ביותר למציאת ספק בסין. נכון, עבודה עם חברה ישראלית עם צוות ישראלי בסין תעלה לך את מחיר ה"תיווך" שתצטרך לשלם, אבל המחיר הזה הינו מחיר קטנטן לעומת השקט הנפשי שבעבודה עם ספק מעבר לים. יתרה מכך, השיטה הבטוחה לעיתים קרובות מאוד אף חוסכת לך כסף בטווח הארוך שכן המתווך שלך ברוב המקרים מוצא את המפעלים הטובים ביותר איתם הוא עובד שנים וזוכה למחירים "מועדפים" וכך גם אתה נהנה מהפירות.


טיפ:


אל תהססו לעשות "גוגל" על ספקים המציגים עצמם כספקים גדולים. סביר להניח שיהיו להם כמה איזכורים שיכולים להעיד על מידת הרצינות שלהם. עשר שנים קודם כלי זה לא היה אפקטיבי כיוון שסין הייתה יותר סגורה למערב. עכשיו זה עשוי להועיל במידת מה.




לסיכום

עסקי היבוא והייצור במדינה זרה טומנים בתוכם לא מעט סיכונים במהלך הדרך, אך אל לך לפחד מכך אלא להיות מודע לכך. גם לקיחת סיכונים היא חלק מהביזנס, נסה לקחת סיכון מחושב עד כמה שאפשר ונסה להשתמש בטיפים שלנו בזהירות ובמחשבה.


16 צפיות0 תגובות

Commenti


bottom of page